Preskočiť na obsah

Karfiolové koláčiky

    Karfiolové koláčiky - zdravý recept

    Tieto karfiolové koláčiky musíte určite vyskúšať, pretože sú fantastické. Ich príprava je veľmi jednoduchá a rýchla a môžete ich podávať s kečupom alebo rôznymi inými omáčkami podľa chuti.

    Ingrediencie

    • Olej na vymazanie plechu 
    • 1 menší karfiol 
    • 1 vajce 
    • 100 g čedar 
    • 100 g parmezán 
    • 80 g panko strúhanka 
    • 2 PL čerstvo nasekanej pažítky 
    • soľ 
    • mleté ​​čierne korenie 
    • 110 g kečup 
    • 2 polievkové lyžice čilli omáčka (Sriracha) 

    Postup

    1. Predhrejeme si rúru na 190 °C. Veľký plech si vymažeme olejom. 
    2. V mixéri alebo v kuchynskom robote si rozmixujeme ružičky karfiolu a v utierke ho vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú vodu. Karfiol vložíme do misy, pridáme vajce, čedar, parmezán, panko strúhanku a pažítku. Poriadne premiešame, aby sa zmes spojila. Osolíme a okoreníme.  
    3. Lyžicou si naberieme zmes a vytvarujeme do tvaru pagáčika a poukladáme na plech. Pečieme 15 – 20 minút dozlatova.  
    4. V malej miske si zmiešame kečup a čilli omáčku. Koláčiky podávame ešte teplé s pikantným kečupom.  
    Ďalšie inšpirácie