Tieto karfiolové koláčiky musíte určite vyskúšať, pretože sú fantastické. Ich príprava je veľmi jednoduchá a rýchla a môžete ich podávať s kečupom alebo rôznymi inými omáčkami podľa chuti.
Ingrediencie
- Olej na vymazanie plechu
- 1 menší karfiol
- 1 vajce
- 100 g čedar
- 100 g parmezán
- 80 g panko strúhanka
- 2 PL čerstvo nasekanej pažítky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 110 g kečup
- 2 polievkové lyžice čilli omáčka (Sriracha)
Postup
- Predhrejeme si rúru na 190 °C. Veľký plech si vymažeme olejom.
- V mixéri alebo v kuchynskom robote si rozmixujeme ružičky karfiolu a v utierke ho vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú vodu. Karfiol vložíme do misy, pridáme vajce, čedar, parmezán, panko strúhanku a pažítku. Poriadne premiešame, aby sa zmes spojila. Osolíme a okoreníme.
- Lyžicou si naberieme zmes a vytvarujeme do tvaru pagáčika a poukladáme na plech. Pečieme 15 – 20 minút dozlatova.
- V malej miske si zmiešame kečup a čilli omáčku. Koláčiky podávame ešte teplé s pikantným kečupom.