Kelová polievka s bielou fazuľou je výživná a lahodná polievka, ktorá kombinuje zdravé kelové listy s bielou fazuľou a aromatickými prísadami. Táto polievka je plná vlákniny, vitamínov a minerálov, ktoré prispievajú k dobrému zdraviu. Kelové listy pridávajú do polievky charakteristickú chuť a bohatý obsah živín. Biela fazuľa prispieva k sýtej chuti a poskytuje telu dávku bielkovín a vlákniny. Táto kombinácia tvorí vyváženú a zdravú polievku, ktorá môže byť servírovaná ako chutné hlavné jedlo alebo ako sýty predkrm. Kelová polievka s bielou fazuľou je skvelou voľbou pre tých, ktorí si chcú dopriať výživné a sýte jedlo plné prírodných ingrediencií.
Ingrediencie na kelovú polievku s bielou fazuľou
- 2 PL olivového oleja
- 1 malá nakrájaná cibuľa
- 2 plechovky bielej fazule
- 1 l kuracieho vývaru
- 500 ml vody
- 250 g nasekaného kučeravého kelu
- mleté čierne korenie
- Soľ
Postup prípravy kelovej polievky s bielou fazuľou
- Do hrnca dáme rozohriať olej. Pridáme nasekanú cibuľu a restujeme dosklovita ( asi 5 minút).
- Potom pridáme fazule, vývar, vodu a privedieme do varu. ( jednu plechovku fazúľ môžeme roztlačiť a jednu dať v celku). Keď polievka vrie, znížime teplotu, pridáme kel a čiastočne prikryté varíme asi 20 minút, kým kel nezmäkne.
- Nakoniec dochutíme soľou a korením.
Najčastejšie otázky o kelovej polievke s bielou fazuľou
Ako dlho sa kelová polievka s bielou fazuľou udrží čerstvá?
Kelová polievka s bielou fazuľou sa môže skladovať v chladničke v nádobe s uzatvárateľným viečkom. Správne uložená môže vydržať 3 až 4 dni. Pred podávaním ju stačí zohriať a podľa potreby pridávať ďalšie korenie alebo dochutiť.
Môžem použiť mrazenú bielu fazuľu na prípravu polievky?
Áno, mrazenú bielu fazuľu môžete použiť na prípravu kelovej polievky. Pred použitím ju však odmraziť podľa návodu na obale a pridávať do polievky počas varenia podľa receptu.
Môžem pridať do kelovej polievky ďalšie zeleninové prísady?
Samozrejme! Ak chcete obohatiť chuť a výživovú hodnotu polievky, môžete pridať ďalšie zeleninové prísady ako mrkvu, cibuľu, zeler, kukuricu alebo iné obľúbené zeleniny.