Vyskúšajte tento recept na jednoduché kokosové koláčiky, ktoré určite nemôžu chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Koláčiky sú tiež ideálne na večerné maškrtenie.
Ingrediencie
- Olej na vymazanie plechu
- 3 vaječné bielka
- 130 g kryštálový cukor
- 1/2 ČL čistý vanilkový extrakt
- Štipka soli
- 350 g strúhaný kokos
- 170 g čokoládových lupienkov
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 °C a dva plechy si vystelieme papierom na pečenie a vymažeme olejom.
- V mise si vyšľaháme bielky, cukor, vanilkový extrakt a soľ, kým zmes nebude penová a tuhá. Potom vareškou primiešame kokos.
- Pomocou polievkovej lyžice naberáme kôpky na plech vo vzdialenosti asi 3 cm od seba a pečieme asi 25 minút a po dopečení necháme na plechu úplne vychladnúť.
- V menšej miske si roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu s kokosovým olejom. Spodok koláčikov namočíme do čokolády a zvyškom môžeme pokvapkať vrchy. Necháme stuhnúť.