Preskočiť na obsah

Jemná krémová brokolicová polievka, najlepší recept

    Jemná krémová brokolicová polievka - najlepší recept

    Táto krémová brokolicová polievka je veľmi výživná, plná chuti a vyrobená z jednoduchých ingrediencií za menej ako 30 minút. Navyše je úplne bezlepková a prispôsobená pre vegánov.

    [sc name=“reklama_1″ ][/sc]

    Ingrediencie na krémovú brokolicovú polievku

    • Cca 700 g brokolice so stonkami 
    • 2 PL ghee 
    • 1 cibuľa 
    • 4–6 strúčikov cesnaku 
    • 3 hrnčeky zeleninového alebo kuracieho vývaru 
    • 1 hrnček mandľového mlieka  
    • ½ hrnčeka čerstvej bazalky 
    • soľ 
    • Paprika podľa chuti 
    • 1/4 hrnčeka bieleho jogurtu alebo kyslej smotany  
    [sc name=“reklama_2″ ][/sc]

    Postup prípravy krémovej brokolicovej polievky

    1. Nakrájame si nadrobno cibuľu a cesnak. Stopky brokolice nakrájame na tenké kolieska a ružičky rozdelíme na veľmi malé kúsky. 
    2. V hrnci si dáme rozohriať ghee na strednej teplote a orestujeme cibuľu a cesnak so štipkou soli, kým nie sú zlaté a voňavé, asi 4-5 minút. Pridáme stonky brokolice, zalejeme vývarom a privedieme do varu. Prikryjeme, znížime teplotu a 3-4 minúty dusíme domäkka. Na vrch poukladáme ružičky brokolice, ale nemiešame. Prikryjeme a dusíme domäkka, pričom ružičky necháme v pare, kým nebudú mäkké, asi 5 minút.  
    3. Odstavíme z ohňa a rozmixujeme do hladka. Pridáme mandľové mlieko a bazalku a opäť mixujeme do hladka. Pre sýtejšiu farbu môžeme pridať aj hrsť špenátu. 
    4. Do polievky vmiešame jogurt alebo kyslú smotanu, dochutíme soľou a korením podľa chuti a jene zohrejeme. Podávame s bazalkovým pestom navrchu, chrumkavým chlebom alebo parmezánovými chipsami. 
    [sc name=“reklama_end“ ][/sc]
    Ďalšie inšpirácie