Preskočiť na obsah

Krémová karfiolová polievka s tymiánom a čedarom, originálny recept

    Krémová karfiolová polievka s tymiánom a čedarom - originálny recept

    Krémovú karfiolovú polievku s tymiánom a čedarom si jednoducho zamilujete. Recept je vhodný aj pre vegánov a vegetariánov.

    [sc name=“reklama_1″ ][/sc]

    Ingrediencie na krémovú karfiolovú polievku

    • 2 šalotky 
    • 2 strúčiky cesnaku 
    • 2 PL masla alebo olivového oleja 
    • 1 hlavička karfiolu 
    • 1 menší batat 
    • 1 ČL sušeného tymiánu 
    • soľ 
    • mleté čierne korenie  
    • 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru 
    • 1 hrnček strúhaného čedaru 
    • 1 a 1/2 ČL dijonskej horčice 
    [sc name=“reklama_2″ ][/sc]

    Postup prípravy krémovej karfiolovej polievky

    1. V hrnci si rozohrejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Potom pridáme nasekaný cesnak a restujeme ešte 1 minútu, kým nezačne uvoľňovať vôňu.  
    2. Pridáme karfiol, batat, tymián, soľ, korenie a vývar. Dusíme 25-30 minút, kým zelenina nezmäkne. 
    3. Ponorným mixérom rozmixujeme polievku do hladka. Vrátime na oheň, pridáme syr a horčicu a miešame len dovtedy, kým sa syr neroztopí. Dochutíme podľa potreby soľou alebo korením.  
    [sc name=“reklama_end“ ][/sc]
    Ďalšie inšpirácie