Preskočiť na obsah

Najlepšia krémová smotanová hubová polievka, overený gazdovský recept

    Najlepšia krémová smotanová hubová polievka - overený gazdovský recept

    Krémová hubová polievka s rozmarínom a cesnakom – lahodný jednoduchý recept na obed aj večeru.

    [sc name=“reklama_1″ ][/sc]

    Ingrediencie na krémovú hubovú polievku

    • 4 PL olivového oleja 
    • 2 šalotky 
    • 4 strúčiky cesnaku 
    • 450 g šampiňónov  
    • soľ 
    • 1 PL čerstvého rozmarínu alebo tymiánu 
    • 1/4 hrnčeka sherry vína alebo červeného vína 
    • 5 PL múky (nemusí byť)  
    • 750 ml horúceho zeleninového vývaru 
    • 1 hrnček kyslej smotany 
    • Mleté čierne korenie 
    • Krutóny 
    [sc name=“reklama_2″ ][/sc]

    Postup prípravy krémovej hubovej polievky

    1. Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a restujeme do sklovita, pridáme cesnak a restujeme ešte ďalšie 2 minúty. 
    2. Pridáme nakrájané huby, soľ a rozmarín. Varíme za občasného miešania 10 – 12 minút. Pridáme víno a varíme, kým sa všetka tekutina nevyparí.   
    3. Teplotu zvýšime na strednú, zmes posypeme múkou posypte múkou, neustále miešame si 1 minútu. Pridáme hrnček horúceho vývaru a poriadne premiešame. Potom pridáme druhý hrnček vývaru a opäť poriadne premiešame. Nakoniec prilejeme zvyšok vývaru a za stáleho miešania privedieme do varu. Polievka nám zhustne. 
    4. Primiešame kyslú smotanu a poriadne zamiešame, ochutíme soľou a korením.  
    5. Ak je polievka príliš hustá prilejeme ešte trochu vývaru alebo vody a dosolíme. 
    6. Podávame s krutónmi a opečenými plátkami cesnaku.  
    [sc name=“reklama_end“ ][/sc]
    Ďalšie inšpirácie