Vyskúšajte recept na lahodnú a jemnú kuriatkovú polievku, ktorá je ideálnym jesenným pokrmom. Kuriatková polievka je obľúbená polievka všetkých vášnivých hubárov.
Ingrediencie
- 250 g kuriatka
- Mrkva
- Petržlen
- 1 väčší zemiak alebo 2 menšie
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL bravčová masť
- čierne mleté korenie
- nové korenie (mleté)
- mletá červená paprika
- soľ
- 1,5 l vývar hubový alebo zeleninový (prípadne bujón a voda)
- 1 PL hladká múka
Postup
- Mrkvu a petržlen si očistíme a nakrájame na kocky alebo na kolieska. Kuriatka nakrájame na menšie kúsky.
- V hrnci si rozohrejeme bravčovú masť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Prelisujeme cesnak a restujeme ďalšiu minútu. Krátko zarestujeme aj pokrájanú mrkvu, petržlen a huby. Nakoniec pridáme mletú červenú papriku a hladkú múku. Premiešame a pomaly za stáleho miešania metličkou prilievame vývar. Osolíme, okoreníme a privedieme do varu. Varíme na miernom ohni 20 minút prikryté pokrievkou.
- Odokryjeme, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme ďalších 15 minút alebo kým nebudú zemiaky mäkké.
- Pred dovarením pridáme majorán a podľa chuti dosolíme alebo okoreníme. Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou a s čerstvým chlebom.