Preskočiť na obsah

Lososové fašírky

    Lososové fašírky - FIT recept

    Najlepšie fašírky aké ste kedy jedli. Vyskúšajte tieto úžasné lososové fašírky a už nikdy ich za iné nevymeníte.

    Ingrediencie

    • 420 g filet z lososa (bez kostí) 
    • 2 cibuľky 
    • 1 PL čerstvého kôpru 
    • 50 g Panko strúhanky 
    • 60 g Majonézy 
    • 1 PL citrónová šťava 
    • 1 dijonská horčica 
    • 1 vajce 
    • 2 PL olivový olej 
    • soľ
    • mleté ​​čierne korenie 

    Postup

    1. Filety z lososa umyjeme, osušíme a zbavíme kostí. Potom si filet nakrájame na kocky, ktoré posekáme v sekáčiku, pomelieme alebo nakrájame na drobné kocky ( podľa chuti).  
    2. Takto pripravenú rybaciu zmes si dáme do misky, pridáme nadrobno nakrájané cibuľky, kôpor, strúhanku, majonézu, citrónovú šťavu, horčicu a vajce. Poriadne vymiešame, kým sa zmes úplne nespojí.  
    3. Dochutíme soľou a korením a opäť premiešame. Zo zmesi si vytvarujeme placky podľa požadovanej veľkosti.  
    4. Na panvici si rozohrejeme olej a fašírky opekáme 3-4 minúty z každej strany, kým nebudú zlatisté a chrumkavé. Vyťahujeme na tanier pokrytý papierovou utierkou, aby nasala prebytočnú vlhkosť.  
    5. Podávame so zeleninou alebo zemiakmi a s citrónom na dochutenie.  
    Ďalšie inšpirácie