Mandľové mesiačikové sušienky sú perfektným sústom na čajový večierok alebo ku poobednej kávičke. Tiež by nemali chýbať na žiadnom sviatočnom stole.
Ingrediencie
- 230 g masla izbovej teploty
- 150 g kryštálového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 ČL mandľového extraktu
- 360 g hladkej múky
- 115 g mandľovej múky alebo mletých mandlí
- práškový cukor na posypanie
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 °C. V miske si vyšľaháme maslo s cukrom asi 3 minúty, potom zašľaháme vanilkový a mandľový extrakt. Pridáme múku a mandľovú múku a poriadne premiešame.
- Z cesta si odoberieme asi 1 PL a vytvarujeme ho do tvaru mesiaca alebo rožku, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto spracujeme všetko cesto.
- Pečieme 15 – 20 minút, kým nebudú rožky zlatisté. Po dopečení ich posypeme alebo obalíme v práškovom cukre a necháme vychladnúť.