Preskočiť na obsah

Minestrone s cestovinou

    Najlepšia polievka minestrone s cestovinou - originálny taliansky recept

    Minestrone je hustá polievka talianskeho pôvodu vyrobená zo zeleniny , často s pridaním cestovín alebo ryže. Medzi bežné ingrediencie patrí fazuľa, cibuľa, zeler, mrkva, listová zelenina, vývar, parmezán a paradajky.

    Ingrediencie

    • 2 PL olivového oleja 
    • 85 g nasekanej pancetty
    • 1 cibuľa 
    • 1 šálka na kocky nakrájaného zeleru 
    • 4 strúčiky cesnaku 
    • 4 šálky kuracieho vývaru 
    • 2 šálky vody 
    • 1 plechovka paradajok 
    • 2 šálky nakrájanej kapusty  
    • 1 plechovka garbanzo fazule 
    • 1 lyžička červenej papriky 
    • 1 lyžička talianskeho korenia 
    • 2 lyžičky soli 
    • 1 zväzok mangold 
    • ⅔ šálky cestovín  
    • soľ a mleté ​​čierne korenie 
    • ¼ šálky extra panenského olivového oleja
    • ¼ šálky jemne nastrúhaného syra Parmigiano-Reggiano 
    • ¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate 

    Postup

    1. Vo veľkom hrnci rozohrejeme 2 PL olivového oleja na strednej teplote. Pridáme pancettu a opekáme 2-3 minúty, kým nezačne hnednúť. Vmiešame cibuľu a zeler a restujeme asi 3 minúty. Vmiešame prelisovaný cesnak a ešte minútu restujeme. 
    2. Do zmesi pancetty a cibule nalejeme kurací vývar, vodu a pokrájané paradajky. Privedieme do varu. 
    3. Do vývaru vmiešame fazuľu, kapustu, červenú papriku, talianske korenie a 2 lyžičky soli. Privedieme do varu a varíme asi 45 minút , kým nebude fazuľa mäkká. Ak je polievka príliš hustá, podľa potreby pridáme viac vody. 
    4. Vmiešame mangold a dusíme do zmäknutia, asi 15 minút. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. 
    5. Pridáme cestoviny a zvýšime teplotu, kým cestoviny nezmäknú, asi 15 minút. Servírujeme do misiek a posypeme extra panenským olivovým olejom, syrom Parmigiano-Reggiano a talianskou petržlenovou vňaťou. 
    Ďalšie inšpirácie