Dokonalá príloha ku každému jedlu, ktorá sa dá ľahko a rýchlo pripraviť. Mrkva opečená do dokonalosti. Jej okraje sú krásne skaramelizované a chrumkavé, pričom vnútro je úžasne jemné.
Ingrediencie
- 900 g ošúpanej mrkvy
- 3 PL olivového oleja
- ¾ ČL soli
- ½ ČL mletého čierneho korenia
- petržlenová vňať
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200 °C a plech na pečenie potrieme 1 PL olivového oleja.
- Mrkvy si očistíme, ošúpeme a nakrájame na hranolky. Nakrájanú mrkvu dáme na plech a pokvapkáme zvyšnými 2 lyžicami oleja. Posypeme soľou, korením a premiešame, aby sa poriadne obalila. Mrkvu rovnomerne rozložíme po celom plechu na pečenie a restujeme 25 minút alebo kým mrkva nezmäkne a nezačne karamelizovať. Ak pred zmäknutím zhnedne príliš rýchlo, voľne prikryjeme fóliou. Pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.