Skvelá maškrta, ktorá poteší všetky chuťové poháriky. Vyskúšajte tento recept na nadýchanú banánovú bábovku a uvidíte, že inú už nebudete chcieť.
Ingrediencie
- 200 g cukru
- 220 g zmäknutého masla
- 6 vajec
- 2 – 3 roztlačené banány
- 1 a ½ ČL vanilkového extraktu
- 1/2 ČL citrónového extraktu
- 350 g hladkej múky
- 1/4 ČL sódy bikarbóny
- 240 g kyslej smotany
Glazúra
- 150 g cukru
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 2 – 3 PL mlieka
Postup
- Formu na bábovku si vymažeme a vysypeme múkou alebo cukrom. Rúru si predhrejeme na 160 °C.
- Vo väčšej mise si vyšľaháme maslo s cukrom asi 5 – 7 minút. Postupne zašľahávame vajcia jedno po druhom. Vmiešame roztlačené banány a vanilkový a citrónový extrakt.
- V druhej mise si zmiešame múku so sódou bikarbónou. Túto zmes postupne prisypávame do vaječnej zmesi striedavo s kyslou smotanou. Poriadne zašľahávame.
- Cesto nalejeme do pripravenej bábovkovej formy a pečieme 75 – 85 minút, kým nebude špajdľa zapichnutá do stredu suchá. Po dopečení necháme vo forme 10 – 15 minút chladnút, potom vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
- V miske si vyšľaháme cukor, mlieko a vanilkový extrakt a touto zmesou polejeme vrch vychladnutej bábovky.