Tento jednoduchý recept na sušienky Pignoli predstavuje tradičný spôsob prípravy pravých talianskych sušienok z píniových orieškov. Sušienky sú tiež ideálne ako vianočná pochúťka.
Ingrediencie
- 225 g mandľovej pasty
- 3 PL kryštálového cukru
- 65 g práškového cukru
- 3 vaječné bielka
- Štipka soli
- 65 g hladkej múky
- 135 g píniových orieškov
Postup
- Rúru si predhrejeme na 170 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie.
- Do misy od kuchynského robota dáme mandľovú pastu s kryštálovým cukrom a vymiešame. Potom pridáme práškový cukor, 2 bielky a soľ a vymiesime hladké cesto.
- Misku s cestom prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 20 minút vychladnúť.
- V druhej mise si vyšľaháme zvyšný bielok. Píniové oriešky vložíme do samostatného taniera. Zľahka si pomúčime ruky a potom z malej polievkovej lyžice cesta tvarujeme guľôčky. Každú guličku namočíme do vaječného bielka, potom obalíme v píniových orieškoch.
- Pečieme dozlatista asi 15-20 minút. Po dopečení necháme chladnúť pár minút na plechu a potom ich vyberieme na mriežku úplne vychladnúť.