Čokoládové rumové guličky sú ideálne pre každý sviatočný stôl. S týmto receptom ich dokážete pripraviť rýchlo a jednoducho. Originálna nepečená pochúťka.
Ingrediencie
- 170 g lupienkov horkej čokolády
- 60 g plus 40 g práškového cukru
- 2 PL kukuričného sirupu (prípadne medu)
- 115 ml rumu
- Štipka soli
- 310 g rozdrvených piškót
- 110 g rozdrvených vlašských orechov
- 30 g kakaa
Postup
- Vo vodnom kúpeli si za občasného miešania roztopíme čokoládové lupienky. Pridáme 60 g preosiateho práškového cukru, kukuričný sirup, rum a soľ. Miešame metličkou, kým sa cukor nerozpustí, nezapracuje rum a zmes nebude hladká.
- Pridáme rozdrvené piškóty, vlašské orechy a vareškou premiešame. Misku prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 1 hodinu, ideálne cez noc.
- Na plech si rozložíme papierové košíčky. Do menších misiek si dáme 40 g práškového cukru a do druhej misky kakao. Z cesta tvarujeme guličky veľkosti 2-3 cm a obalíme buď v cukre alebo v kakaovom prášku na striedačku. Umiestňujeme do pripravených košíčkov. Takto spracujeme všetko cesto. Guľôčky dáme do chladničky na 1-5 dní.