Preskočiť na obsah

Šľahačkové koláče

    Šľahačkové koláče (pečivo) - vianočný recept

    Šľahačkové pečivo je veľmi jednoduché a rýchle na prípravu a preto je aj veľmi obľúbené. Toto vianočné pečivo vás prekvapí svojou jemnosťou a príjemnou chuťou.

    Ingrediencie

    • 350 g hladkej múky 
    • 250 ml smotana na šľahanie 
    • 250 g masla 
    • Na posypanie: práškový a vanilkový cukor 

    Postup

    1. Do väčšej misy dáme múku, smotanu a maslo nahrubo nastrúhané, prípadne nakrájané na kocky a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme na 1/2 – 1 hod do chladničky.  
    2. Medzitým si v miske zmiešame práškový cukor s vanilkovým cukrom na obaľovanie hotových koláčikov.  
    3. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku 0,5 – 1 cm a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.  
    4. Rúru si predhrejeme na 170 °C a pečieme 5 – 8 minút dozlatista. Horúce koláčiky obalíme v cukrovej zmesi.  
    Ďalšie inšpirácie