Preskočiť na obsah

Špenátová polievka z čerstvého špenátu s mätou, originálny recept

    Špenátová polievka z čerstvého špenátu s mätou - originálny recept

    Krémová vegánska špenátová polievka s osviežujúcim nádychom mäty. Jednoduchá príprava a dostupné ingrediencie vytvárajú výživnú a lahodnú polievku, ktorá neobsahuje žiadne mliečne výrobky.

    [sc name=“reklama_1″ ][/sc]

    Ingrediencie na špenátovú polievku

    • 2 PL olivového oleja 
    • 1cibuľa 
    • 1 zemiak 
    • 1 l zeleninového vývaru 
    • 1/2 ČL morskej soli 
    • 1/4 ČL mletej červenej papriky 
    • 250 g čerstvého špenátu 
    • 30 g čerstvej mäty 
    • 2 ČL jablčného octu 
    [sc name=“reklama_2″ ][/sc]

    Postup prípravy špenátovej polievky

    1.  Do hrnca dáme rozohriať olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka. Potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak a pár minút restujeme, kým nezmäkne. 
    2. Pridáme zemiaky, vývar, soľ a korenie. Varíme 15 minút na strednej teplote, kým zemiaky nezmäknú. Odstavíme z ohňa. 
    3. Pridáme špenát, mätu a ocot. Miešame, kým lístky špenátu a mäty nezvädnú. Tyčovým mixérom rozmixujeme do hladka. Podľa chuti dochutíme a podávame. 
    [sc name=“reklama_end“ ][/sc]
    Ďalšie inšpirácie