Krémová vegánska špenátová polievka s osviežujúcim nádychom mäty. Jednoduchá príprava a dostupné ingrediencie vytvárajú výživnú a lahodnú polievku, ktorá neobsahuje žiadne mliečne výrobky.
Ingrediencie na špenátovú polievku
- 2 PL olivového oleja
- 1cibuľa
- 1 zemiak
- 1 l zeleninového vývaru
- 1/2 ČL morskej soli
- 1/4 ČL mletej červenej papriky
- 250 g čerstvého špenátu
- 30 g čerstvej mäty
- 2 ČL jablčného octu
Postup prípravy špenátovej polievky
- Do hrnca dáme rozohriať olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka. Potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak a pár minút restujeme, kým nezmäkne.
- Pridáme zemiaky, vývar, soľ a korenie. Varíme 15 minút na strednej teplote, kým zemiaky nezmäknú. Odstavíme z ohňa.
- Pridáme špenát, mätu a ocot. Miešame, kým lístky špenátu a mäty nezvädnú. Tyčovým mixérom rozmixujeme do hladka. Podľa chuti dochutíme a podávame.