Cheesecake ako roláda? Áno, aj to je možné. Vyskúšajte recept na úžasnú tekvicovú cheesecake roládu, ktorá je nielen dokonalým dezertom na poobede, ale aj skvelou pochúťkou pre každú návštevu.
Ingrediencie
- 130 g kryštálový cukor
- 100 g hladká múka
- 1/2 ČL soľ
- 1 ČL prášok do pečiva
- 1/2 ČL korenie pumpkin spice mix
- 3 vajcia
- 85 g tekvicové pyré
- Práškový cukor
- Olej alebo maslo na vymazanie
Plnka
- 340 g smotanový syr philadelphia alebo mascarpone
- 1 PL masla
- 1 ČL vanilkový extrakt
- 160 g práškového cukru
- 1/2 ČL soľ
Korenie pumpkin spice mix
- 1 ČL mletej škorice
- ¼ ČL mletého muškátového orieška
- ¼ ČL mletého zázvoru
- ⅛ ČL mletých klinčekov
Postup
- Predhrejeme si rúru na 180 °C. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie a namažeme ho maslom alebo nastriekame sprejom na pečenie.
- Vo veľkej mise si zmiešame cukor, múku, soľ, sódu bikarbónu, korenie, vajcia a tekvicové pyré, poriadne premiešame, kým sa zmes nespojí. Vylejeme na pripravený plech a pečieme cca 15 minút, kým nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
- Keď je korpus upečený, vyberieme z rúry, preklopíme na kuchynskú textíliu bez textúry posypanú práškovým cukrom a odstránime papier na pečenie. Zrolujeme na poleno a necháme vychladnúť.
- Medzitým si vo veľkej mise zmiešame smotanový syr, rozpustené maslo, vanilku, práškový cukor, soľ a vyšľaháme do hladka.
- Keď korpus vychladne, jemne ho rozvinieme a rovnomerne natrieme plnku. Zvinieme a môžeme poprášiť práškovým cukrom, prípadne servírujeme so šľahačkou.