Varené víno je vo väčšine prípadov považované za sviatočný nápoj. Uvariť si ho v podstate môžete počas celého roka, ale najviac sa spája hlavne s Vianocami. Jedna várka vareného vína je ideálna pre dvoch až štyroch ľudí. Varené víno sa pripravuje neuveriteľne ľahko a rýchlo naplní váš domov dokonalou sviatočnou vôňou.
Ingrediencie
- 2 malé pomaranče
- 1 fľaša vína Merlot prípadne Cabernet Sauvignon
- 60 ml brandy
- 1 – 2 PL medu
- 2 celé tyčinky škorice
- 3 hviezdičky badiánu
- 4 celé klinčeky
Postup
- Jeden pomaranč nakrájame na kolieska a druhý prekrojíme na polovicu. Kolieska pomarančov vložíme do hrnca a z polovíc pomaranča vytlačíme do hrnca šťavu.
- Potom prilejeme víno, brandy, 1 PL medu, tyčinky škorice, badián a klinčeky. Zahrievame na strednej teplote asi 5 minút. Keď sa začnú tvoriť menšie bubliny, tak teplotu znížime na najnižšiu.
- Ochutnáme a ak nie je dosť sladké pridáme ďalšiu PL medu a pokračujeme v zahrievaní ďalších 5 – 10 minút, podľa chuti.
- Podávame s krájaným ovocím, kúskami škorice a celými brusnicami.