Nazbierali ste plný košík húb a neviete čo s nimi? Zavarte ich!
Ingrediencie
- Očistené a nakrájané huby
- 1 – 2 ks cibule
- 250 ml vody
- 80 ml octu
- 2 PL kryštálového cukru
- 2 malé bobkové listy
- 4 guličky nového korenia
- 8 guličiek celého čierneho korenia
- horčicové semienka
- ½ ČL soli
Postup prípravy
- Poháre poriadne umyjeme a necháme úplne vysušiť. Do každého pohára dáme 1-2 kolieska cibule a horčicové semienka. (Kto má rád pikantné môže pridať aj kúsok feferónky)
- Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Ak sú maličké, necháme vcelku. Do hrnca dáme nakrájané huby, zalejeme vodou, osolíme a privedieme do varu. Varíme 1-2 minúty, vodu zlejeme a huby poriadne prepláchneme.
- Do hrnčeka si dáme vodu, ocot, cukor, bobkové listy, nové a čierne korenie, soľ a privedieme do varu. Varíme asi 5 minút a necháme vychladnúť.
- Do pripravených pohárov vložíme predvarené huby a zalejeme studeným nálevom. Nálev musí byť všade, môžeme si pomôcť nožíkom a huby poposúvať a doliať nálevom.
- Dáme viečka a sterilizijeme 20 minút pri 90 °C a na druhý deň znova 20 minút pri 90 °C.