Preskočiť na obsah

Zavárané huby v sladkokyslom náleve

    Zavárané huby v sladkokyslom náleve - overený recept

    Nazbierali ste plný košík húb a neviete čo s nimi? Zavarte ich!

    Ingrediencie

    • Očistené a nakrájané huby 
    • 1 – 2 ks cibule 
    • 250 ml vody 
    • 80 ml octu 
    • 2 PL kryštálového cukru 
    • 2 malé bobkové listy 
    • 4 guličky nového korenia 
    • 8 guličiek celého čierneho korenia 
    • horčicové semienka 
    • ½ ČL soli 

    Postup prípravy

    1. Poháre poriadne umyjeme a necháme úplne vysušiť. Do každého pohára dáme 1-2 kolieska cibule a horčicové semienka. (Kto má rád pikantné môže pridať aj kúsok feferónky) 
    2. Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Ak sú maličké, necháme vcelku. Do hrnca dáme nakrájané huby, zalejeme vodou, osolíme a privedieme do varu. Varíme 1-2 minúty, vodu zlejeme a huby poriadne prepláchneme. 
    3. Do hrnčeka si dáme vodu, ocot, cukor, bobkové listy, nové a čierne korenie, soľ a privedieme do varu. Varíme asi 5 minút a necháme vychladnúť.  
    4. Do pripravených pohárov vložíme predvarené huby a zalejeme studeným nálevom. Nálev musí byť všade, môžeme si pomôcť nožíkom a huby poposúvať a doliať nálevom.  
    5. Dáme viečka a sterilizijeme 20 minút pri 90 °C a na druhý deň znova 20 minút pri 90 °C. 
    Ďalšie inšpirácie