Preskočiť na obsah

Pečený losos s kyslou smotanou

Ako pripraviť jemného pečeného lososa s krémovou kyslou smotanou za menej ako 30 minút? Vyskúšajte tento jednoduchý, rýchly a chutný recept.

Ingrediencie

  • 4  filety z lososa 
  • 1/2 hrnčeka tučnej kyslej smotany 
  • 1 a 1/2 ČL celozrnnej horčice 
  • 1/3 hrnčeka strúhaného parmezánu 
  • soľ  
  • čierne mleté ​​korenie 

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 220 °C a vymastíme si zapekaciu misu, prípadne vystelieme papierom na pečenie.  
  2. V miske si zmiešame kyslú smotanu, horčicu a syr a dochutíme soľou a korením. 
  3. Filety lososa umiestnime do zapekacej misy a každý filet potrieme 2 PL smotanovej zmesi. 
  4. Pečieme cca 10 až 15 minút alebo pokiaľ nebude losos v najhrubšej časti hotový. Vyberieme z rúry a prikryjeme alobalom na 5 – 10 minút.  
  5. Podávame s pečenými zemiakmi alebo so zeleninou.  
Ďalšie inšpirácie
Skip to content