Preskočiť na obsah

Recept na chutný granadír alebo granatiersky pochod koluje v kuchárskych knihách na Slovensku už vyše 100 rokov. Recepty sa po generácie zmenili a aj dnes môžete nájsť mnohé rozdiely podľa regiónu, ale aj podľa chuti gazdinky, ktorá toto jedlo pripravuje. Granadír sa vo väčšine prípadov podáva s kyslou uhorkou, ktorá tomuto jedlu dodá osvieženie a skvelú chuť.

Ingrediencie

  • 8 ks zemiaky 
  • 250 g cestoviny fliačky 
  • 150 g slaniny 
  • 1 PL bravčovej masti 
  • 2 ČL mletá červená paprika 
  • 1 cibuľa
  • soľ 

Postup

  1. Zemiaky si uvaríme v slanej vode v šupke, vodu scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nakrájame na kocky do väčšej misy.  
  2. V slanej vode si uvaríme fliačky do mäkka. Vodu scedíme a pridáme k zemiakom. Premiešame.  
  3. Na panvici si rozohrejeme masť a pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Poriadne opečieme, pridáme cibuľu a restujeme do sklovita. Potom pridáme mletú červenú papriku, pár krát zamiešame a odstavíme z ohňa. Túto zmes pridáme k zemiakom s cestovinou a poriadne premiešame. Pridáme soľ podľa chuti a podávame s kyslou uhorkou.  
Ďalšie inšpirácie
Skip to content