Cestoviny s údeným lososom vyzerajú ako luxusné jedlo, ale pravdou je, že sú to tie najjednoduchšie a najrýchlejšie cestoviny, ktoré sa dajú pripraviť v priebehu niekoľkých minút.
Ingrediencie
- 1 bal. špagiet
- 1/2 červenej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 60 ml biele víno
- 180 ml smotana na šľahanie
- šťava z 1/2 citróna
- soľ
- mleté čierne korenie
- 220 g údeného lososa
- 65 g kapary
- Nasekaný čerstvý kôpor
Postup
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Pred scedením si odložíme hrnček vody z cestovín. Zvyšnú vodu scedíme a špagety odložíme bokom.
- Do väčšej panvice si rozohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita, asi 5 minút, potom pridáme cesnak a restujeme ďalšiu minútu. Prilejeme víno a varíme asi 5 minút, kým sa úplne nezredukuje. Pridáme smotanu, citrónovú šťavu a varíme ďalších 5 minút. Dochutíme soľou a korením.
- Nakoniec pridáme lososa, kapary a kôpor a varíme, kým sa losos nezohreje, asi 2 minúty. Do omáčky pridáme špagety a premiešame, aby sa špagety obalili. Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme odloženú vodu z cestovín. Pred podávaním posypeme ešte ďalším kôprom.