Varenie vajíčka na tvrdo zvyčajne trvá asi 8-10 minút. V závislosti od veľkosti vajíčka a počtu vajec, ktoré varíte naraz, sa môže doba varenia líšiť.
Ak chcete vajce na tvrdo, najlepšie je ho variť vo vriacej vode. Najprv vodu dajte variť a keď už vrie, opatrne do nej vložte vajíčko. Potom znížte teplotu na mierny stupeň a varíme vajíčko asi 8-10 minút. Po uplynutí tejto doby zoberieme vajíčko z vody a dáme ho do studenej vody na niekoľko minút. Studená voda pomôže oddeliť škrupinu od vajíčka a uľahčí jeho ošúpanie.
Ak preferujete mäkšie žĺtky, môžete vajíčko variť kratšiu dobu, napríklad 6-7 minút. Na druhej strane, ak chcete žĺtky úplne pevné, môžete vajíčko variť o niečo dlhšie, asi 11-12 minút.
Vajce na tvrdo je skvelé ako súčasť raňajok alebo ako prísada do rôznych jedál, ako sú napríklad šaláty, sendviče alebo obložené chleby. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, takže si ho môžete pripraviť kedykoľvek v priebehu dňa.
Vajce na tvrdo varíme asi 9-12 minút v závislosti od veľkosti vajca a teploty vody.
Ideálne je použiť studenú vodu, ktorú postupne zohrievame na miernu teplotu. Voda by nemala byť príliš horúca, aby sa vajce neprasklo.
Vajce na tvrdo je hotové, keď bielkovina aj žĺtok sú pevné až do stredu. Vajce na tvrdo je zvyčajne hotové po 9-12 minútach varenia.
Olúpanie vajca na tvrdo môže byť niekedy náročné. Ak chcete jednoduchšie olúpanie, skúste vajce vychladiť v studenej vode po varení alebo ho nadľahčiť pred varením tým, že mu na konci vyberiete kúsok škrupiny.
Uložené v chladničke vajce na tvrdo vydrží zvyčajne 4-5 dní. Je dôležité uložiť ho v chladničke v uzavretej nádobe, aby sa zabránilo možnému kontaminovaniu.
Paradajky na grile s tahini dipom sú vynikajúcim jedlom, ktoré kombinuje svieže a sladké chute paradajok s bohatou a krémovou…
Grilovaná špargľa je skvelá letná pochúťka, ktorá prináša do jedálnička výnimočnú chuť a textúru. Táto zelenina je bohatá na živiny…
Grilované zeleninové špízy sú výbornou voľbou pre vegetariánov, ale aj pre všetkých, ktorí radi vychutnávajú pestrofarebné a chutné jedlá. Tieto…
Nakladané reďkovky sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne reďkovky a pridať do jedál chrumkavú a kyselo-sladkú príchuť. Tento konzervovaný pokrm…
Citrónový džem je vytvorený z citrónovej šťavy, citrónovej kôry, cukru a vody. Tieto ingrediencie sa spolu varia a zahustia, vytvárajúc…
Sladká chilli omáčka je populárna a viacúčelová omáčka, ktorá je známa svojou sladkou a pikantnou chuťou. Táto omáčka pochádza z…