Preskočiť na obsah

Avokádové cestoviny Alfredo

    Avokádové cestoviny Alfredo - originálny recept

    Vyskúšajte výbornú avokádovú omáčku na cestoviny, ktorá je extra krémová. Jednoduchý recept na avokádové cestoviny Alfredo.

    Ingrediencie

    • 350 g špagety 
    • 2 avokáda 
    • 1 strúčik cesnaku 
    • 15 g petržlenová vňať 
    • 2 PL smotany na šľahanie 
    • 1 PL citrónová šťava 
    • 60 g  čerstvo nastrúhaný parmezán a ďalšie na servírovanie 
    • Košér soľ 
    • Čerstvo mleté ​​čierne korenie 

    Postup

    1. Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu a uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme, pričom si trochu vody odložíme bokom.  
    2. Do mixéra si dáme dužinu z avokáda, cesnak nakrájaný nadrobno, petržlenovú vňať, smotanu, citrónovú šťavu a parmezán. Dochutíme soľou a korením. Pridáme cca 300 ml vody a rozmixujeme do hladka.  
    3. V panvici premiešame avokádovú omáčku s uvarenými cestovinami. Môžeme pridať trošku vody z cestovín ( cca 60 ml). Zahrievame na strednom stupni, kým sa cestoviny s omáčkou nezahrejú. V prípade potreby prilejeme ešte trochu vody. Podávame posypané väčším množstvom parmezánu a s čiernym korením. 
    Ďalšie inšpirácie