Vyskúšajte výbornú avokádovú omáčku na cestoviny, ktorá je extra krémová. Jednoduchý recept na avokádové cestoviny Alfredo.
Ingrediencie
- 350 g špagety
- 2 avokáda
- 1 strúčik cesnaku
- 15 g petržlenová vňať
- 2 PL smotany na šľahanie
- 1 PL citrónová šťava
- 60 g čerstvo nastrúhaný parmezán a ďalšie na servírovanie
- Košér soľ
- Čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu a uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme, pričom si trochu vody odložíme bokom.
- Do mixéra si dáme dužinu z avokáda, cesnak nakrájaný nadrobno, petržlenovú vňať, smotanu, citrónovú šťavu a parmezán. Dochutíme soľou a korením. Pridáme cca 300 ml vody a rozmixujeme do hladka.
- V panvici premiešame avokádovú omáčku s uvarenými cestovinami. Môžeme pridať trošku vody z cestovín ( cca 60 ml). Zahrievame na strednom stupni, kým sa cestoviny s omáčkou nezahrejú. V prípade potreby prilejeme ešte trochu vody. Podávame posypané väčším množstvom parmezánu a s čiernym korením.