Preskočiť na obsah

Vyskúšajte výbornú avokádovú omáčku na cestoviny, ktorá je extra krémová. Jednoduchý recept na avokádové cestoviny Alfredo.

Ingrediencie

  • 350 g špagety 
  • 2 avokáda 
  • 1 strúčik cesnaku 
  • 15 g petržlenová vňať 
  • 2 PL smotany na šľahanie 
  • 1 PL citrónová šťava 
  • 60 g  čerstvo nastrúhaný parmezán a ďalšie na servírovanie 
  • Košér soľ 
  • Čerstvo mleté ​​čierne korenie 

Postup

  1. Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu a uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme, pričom si trochu vody odložíme bokom.  
  2. Do mixéra si dáme dužinu z avokáda, cesnak nakrájaný nadrobno, petržlenovú vňať, smotanu, citrónovú šťavu a parmezán. Dochutíme soľou a korením. Pridáme cca 300 ml vody a rozmixujeme do hladka.  
  3. V panvici premiešame avokádovú omáčku s uvarenými cestovinami. Môžeme pridať trošku vody z cestovín ( cca 60 ml). Zahrievame na strednom stupni, kým sa cestoviny s omáčkou nezahrejú. V prípade potreby prilejeme ešte trochu vody. Podávame posypané väčším množstvom parmezánu a s čiernym korením. 
Ďalšie inšpirácie