Preskočiť na obsah

Banánové muffiny s kúskami čokolády

Pre najlepšie banánové muffiny použite veľmi zrelé banány. Hnedé a škvrnité banány sú najlepšie. Netreba sa toho báť. Pred dopečením muffinov nezabudnite pridať čokoládové lupienky alebo ovocie ako sú čučoriedky alebo jahody.

Ingrediencie

  • 70 g masla 
  • 195 g hladkej múky 
  • 95 g hnedého cukru 
  • 1 ČL prášku do pečiva 
  • 1 ČL sódy bikarbóny 
  • štipka soli 
  • 3 zrelé stredné banány 
  • 1 veľké vajce 
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu 
  • 130 g čokoládových lupienkov  (prípadne čokoláda nasekaná na menšie kúsočky) 

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 180 °C a plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami. 
  2. Vo veľkej mise si zmiešame múku, hnedý cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Do druhej misy si dáme rozpustené maslo, roztlačený banán, vajce a vanilku a šľaháme, kým sa všetky ingrediencie nezmiešajú. 
  3. Banánovú zmes primiešame do misky so suchými ingredienciami. Drevenou vareškou zamiešame, kým sa zmes nespojí. Nakoniec jemne primiešame čokoládové lupienky.  
  4. Do pripravených papierových košíčkov dávkujeme lyžicou cesto cca do ¾. Pečieme 15 – 20 minút, kým nie je špáradlo zapichnuté do stredu suché. Po dopečení necháme 5 minút na plechu a potom vyberieme muffiny na mriežku a necháme vychladnúť.  
Ďalšie inšpirácie