Preskočiť na obsah

Bezlepkové kokosové sušienky

Vyskúšajte tento zdravý recept na kokosové sušienky. Mandľová múka robí tento recept dokonca bezlepkovým, ale pokiaľ chcete použiť klasickú hladkú múku, tak môžete. Pred pečením nezabudnite každý koláčik bohato posypať kokosovými lupienkami, aby ste zaistili, že bude mať zlatistý nádych.

Ingrediencie

  • 115 g rozpustené maslo 
  • 70 g hnedého cukru 
  • 70 g kryštálového cukru 
  • 1 veľké vajce 
  • 1/2 ČL vanilkový extrakt 
  • 180 g mandľová múka 
  • 1/2 ČL prášok do pečiva 
  • Štipka soli 
  • 235 g kokosové lupienky 

Postup

  1. V mise si vyšľaháme maslo, hnedý cukor a kryštálový cukor do hladkej, nadýchanej zmesi. Pridáme vajíčko, vanilku a šľaháme do hladka. Prisypeme múku, sódu bikarbónu, soľ a asi 100 g kokosu, miešame, kým sa zmes nespojí. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu, ideálne cez noc. 
  2. Rúru si predhrejeme na 180 °C a 2 plechy vystelieme papierom na pečenie. Zvyšný kokos si presypeme do väčšej misky. 
  3. Pomocou polievkovej lyžice si z cesta vytvarujeme guľky, obalíme v kokose a ukladáme na plech vo vzdialenosti asi 5 cm od seba.  
  4. Pečieme 10 – 12 minút, kým okraje nebudú zlatisté. Po dopečení necháme úplne vychladnúť na plechu.  
Ďalšie inšpirácie