17x hodnotené

Výborné mexické jedlo, ktoré sa do súčasnej podoby formovalo v kalifornskej kuchyni. Burritos sa pripravuje z múčnej tortily a rôznych prísad, ktoré môžu byť aj pikantné. Najčastejšou náplňou Burrita je hovädzie, kuracie alebo bravčové mäso. Môže tiež podľa chuti obsahovať ryžu, varenú fazuľu, zeleninu, syr a koreniny.

Ingrediencie

Skúste tiež:  Cícerovo-zemiakové kari - pravý indický recept

Postup prípravy

  1. Na panvici rozohrejeme olej na vysokej teplote, pridáme cesnak a cibuľu a opečieme dosklovita.
  2. Pridáme mleté hovädzie mäso a za stáleho miešania ho opekáme pokiaľ nezhnedne.
  3. Pridáme  sušenú cibuľu, sušené oregano, soľ, drvenú rascu, papriku, čierne a kajenské korenie a restujeme 1 minútu.
  4. Potom pridáme paradajkový pretlak a vodu a varíme 3 minúty pokiaľ sa väčšina vody nevyparí.
  5. Mäso nesmie byť vysušené, musí zostať šťavnaté.
  6. Necháme 10 minút vychladnúť.
  7. Uvaríme ryžu v osolenej vode domäkka.
  8. Pred servírovaním zohrejeme tortillu na panvici z oboch strán.
  9. Tesne po stred umiestnime ryžu, na ryžu dáme mäsovú zmes, ľadový šalát, kukuricu, čiernu fazuľu, paradajky pokrájané na kocky a posypeme koriandrom, nadrobno nakrájanou cibuľou a syrom.
  10. Zložíme spodnú stranu, aby nám nevypadla náplň, potom oba boky a nakoniec zrolujeme vrch. 
  11. Podávame s kyslou smotanou, jogurtom alebo guacamole na namáčanie. 
Skúste tiež:  Originálne talianske panettone - overený recept

Odporúčané pomôcky

Skúste tiež:  Zdravý recept z vajec - Egg bowl