Preskočiť na obsah

Cejlónska kuracia kari rezancová polievka

Táto chutná indická kuracia kari rezancová polievka je nabitá prísadami na posilnenie vášho imunitného systému a dá sa ľahko uvariť tiež na vegánsky alebo vegetariánsky spôsob.

Ingrediencie

  • 180 g  širokých ryžových rezancov 
  • 2 PL Ghee masla
  • 450 g vykostených kuracích pŕs 
  • 1 stredná cibuľa 
  • 2/3 šálky nakrájanej čerstvej mrkvy 
  • 3 bobkové listy 
  • 2 PL mletého čerstvého zázvoru 
  • 1 stonka citrónovej trávy 
  • 1 celý badián 
  • 1 polievková lyžica kari 
  • 2 čajové lyžičky mletej kurkumy 
  • 1 strúčik cesnaku 
  • 1/2 ČL soli 
  • 1/4 ČL kajenského korenia 
  • 2 filety sardel 
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu 
  • 1 l kurací vývar 
  • 1 plechovka kokosového mlieka 
  • 2 PL hnedého cukru 
  • 1 a 1/2 šálky nasekaného čerstvého kelu 
  • 1/2 šálky cherry paradajok 

Postup

  1. Rezance uvaríme v poriadne osolenej vode, kým nebudú al dente. Medzitým si vo väčšom hrnci necháme rozpustiť 1 polievkovú lyžicu ghee na stredne vysokej teplote. Pridáme kuracie mäso a restujeme 4-5 minút, potom ho odstránime z panvice. Do rovnakého masla, z ktorého sme vybrali mäso dáme cibuľu a mrkvu a restujeme, kým nezmäknú (12-15 minút). Pridáme bobkový list, zázvor, citrónovú trávu, badián, kari, kurkumu, cesnak, soľ, kajenské korenie a ak chcete mleté ​​filety sardel. Restujeme ešte 1 minútu. 
  2. Do panvice pridáme ocot, varíme 30 sekúnd a zamiešame. Pridáme vývar, kokosové mlieko a hnedý cukor. Privedieme do varu a následne znížime teplo. Pridáme kel a paradajky, dusíme do mäkka (6-8 minút). 
  3. Odstránime bobkové listy, citrónovú trávu a badián. Do zmesi pridáme rezance a mäso a zohrejeme.
Ďalšie inšpirácie