Preskočiť na obsah

Ak ste fanúšikom cesnaku, tak tento recept na cesnakové špagety s ančovičkami musíte určite vyskúšať.

Ingrediencie

  • 1 bal. špagiet 
  • 4 PL olivový olej 
  • 6 strúčikov cesnaku 
  • 35 g strúhanky 
  • 1 PL masla 
  • 3 ančovičky balené v oleji 
  • Kôra a šťava z 1/2 citróna 
  • čerstvo nasekaná petržlenová vňať 
  • mletá červená paprika 
  • soľ 

Postup

  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme cestoviny, kým nebudú al dente. Pred scedením si odložíme 1 hrnček vody z cestovín, potom scedíme a odložíme bokom. 
  2. Do veľkej panvice si dáme rozohriať 3 PL oleja. Pridáme mletý cesnak, strúhanku a dochutíme červenou paprikou a soľou. Restujeme, kým strúhanka nie je zlatistá a cesnak voňavý, asi 3 minúty. Strúhanku prenesieme na tanier vystlaný papierovou utierkou a druhou utierkou vymažeme panvicu, aby tam nezostala žiadna strúhanka. 
  3. Panvicu vrátime na oheň a pridáme zvyšnú PL oleja a maslo. Keď je maslo rozpustené, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a ančovičky. Restujeme, kým cesnak nezačne rozvoniavať asi 2 minúty. 
  4. Špagety vložíme do panvice a poriadne premiešame, aby sa obalili omáčkou. Vmiešame citrónovú kôru a šťavu s 1/2 hrnčekom vody z cestovín a premiešame. Podľa potreby prilejeme aj viac. Nakoniec primiešame petržlenovú vňať a tri štvrtiny strúhanky a poriadne premiešame. 
  5. Pred podávaním môžeme posypať zvyšnou strúhankou.  
Ďalšie inšpirácie