Výborné cestoviny s hubami a špenátom, ktoré pripravíte v priebehu 30 minút.
Ingrediencie
- 400 g cestoviny (rigatoni)
- 5 PL masla
- 450 g čerstvých húb
- 180 g baby špenát
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 PL balzamikový ocot
- Vločky červenej papriky
- mleté čierne korenie
- soľ
- 120 ml smotany na šľahanie
- 25 g strúhaný parmezán
Postup
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme cestoviny, kým nebudú al dente. Pred scedením si odložíme hrnček vody a zvyšnú vodu scedíme. Uvarené cestoviny odložíme bokom.
- Vo veľkej panvici si necháme roztopiť maslo. Keď je maslo horúce, pridáme huby huby a varíme za občasného miešania dozlatista asi 8 minút. Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme ďalšiu minútu.
- Pridáme balzamiko a vločky červenej papriky, osolíme, okoreníme. Restujeme, kým sa ocot neodparí ( asi 2 minúty).
- Prilejeme smotanu, pridáme parmezán poriadne premiešame. Nakoniec pridáme špenát a dusíme, kým špenát nezvädne. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.
- Do panvice vložíme cestoviny a premiešame, aby sa všetky cestoviny poriadne obalili. Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme rezervovanú vodu s cestovín. Podávame teplé.