Cestoviny s údeným lososom vyzerajú ako luxusné jedlo, ale pravdou je, že sú to tie najjednoduchšie a najrýchlejšie cestoviny, ktoré sa dajú pripraviť v priebehu niekoľkých minút.

Ingrediencie

  • 1 bal. špagiet 
  • 1/2 červenej cibule 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 60 ml biele víno 
  • 180 ml smotana na šľahanie 
  • šťava z 1/2 citróna 
  • soľ 
  •  mleté ​​čierne korenie 
  • 220 g údeného lososa 
  • 65 g kapary 
  • Nasekaný čerstvý kôpor 

Postup prípravy

  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Pred scedením si odložíme hrnček vody z cestovín. Zvyšnú vodu scedíme a špagety odložíme bokom. 
  2. Do väčšej panvice si rozohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita, asi 5 minút, potom pridáme cesnak a restujeme ďalšiu minútu. Prilejeme víno a varíme asi 5 minút, kým sa úplne nezredukuje. Pridáme smotanu, citrónovú šťavu a varíme ďalších 5 minút. Dochutíme soľou a korením. 
  3. Nakoniec pridáme lososa, kapary a kôpor a varíme, kým sa losos nezohreje, asi 2 minúty. Do omáčky pridáme špagety a premiešame, aby sa špagety obalili. Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme odloženú vodu z cestovín. Pred podávaním posypeme ešte ďalším kôprom.