Cheesecake muffiny sú kombináciou dvoch obľúbených dezertov – muffinov a cheesecaku. Tieto muffiny sú vynikajúcim spôsobom, ako si užiť tradičný cheesecake v novom a zábavnom formáte. Sú to sladké a lahodné dezerty, ktoré môžete ľahko pripraviť doma.
Cheesecake muffiny sú ideálne pre tých, ktorí majú radi sladké a zároveň chcú vyskúšať niečo nové a originálne. Tieto muffiny sú vhodné na rôzne príležitosti, od rodinných osláv až po večierky s priateľmi. Sú tiež ideálne ako originálny pokrm pre návštevu. Ak máte radi cheesecake a muffiny, určite by ste mali skúsiť túto kombináciu a užiť si chuť týchto dvoch obľúbených dezertov v jednom.
Ingrediencie
Korpus
- 170 g maslových sušienok
- 60 g zmäknutého masla
- Štipku soli
Cheesecake náplň
- 450 g krémového syra
- 2 vajcia
- 120 ml kyslej smotany
- 100 g kryštálového cukru
- 1 ČL vanilkový extrakt
- Štipka soli
Na ozdobu
Čerstvé ovocie ( jahody, maliny, čučoriedky)
Postup
- Rúru si predhrejeme na 165 °C a dve formy na muffiny ( 2 x12 ks) vymažeme maslom. (Môžeme použiť aj košíčky)
- Do mixéra vložíme maslové sušienky, soľ, maslo a rozmixujeme. Vzniknutú zmes pripomínajúcu mokrý piesok povtláčame do jednotlivých foriem.
- V mise vyšľaháme smotanový syr, kým nebude jemný a nadýchaný. Postupne po jednom zašľaháme vajcia a pridáme kyslú smotanu, cukor, vanilku a soľ. Šľaháme, kým sa zmes nespojí. Vzniknutú cheesecake náplň rozdelíme do pripravených foriem so sušienkovým korpusom.
- Pečieme, kým sa stred jemne nechveje (cca 20 – 25 minút). Po dopečení vyberieme z rúry a necháme chladnúť vo formách, potom ich vyberieme a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
- Vychladnuté cheesecake muffiny ozdobíme čerstvým ovocím a podávame.