Preskočiť na obsah

Cheesecake muffiny

Cheesecake muffiny sú kombináciou dvoch obľúbených dezertov – muffinov a cheesecaku. Tieto muffiny sú vynikajúcim spôsobom, ako si užiť tradičný cheesecake v novom a zábavnom formáte. Sú to sladké a lahodné dezerty, ktoré môžete ľahko pripraviť doma.

Cheesecake muffiny sú ideálne pre tých, ktorí majú radi sladké a zároveň chcú vyskúšať niečo nové a originálne. Tieto muffiny sú vhodné na rôzne príležitosti, od rodinných osláv až po večierky s priateľmi. Sú tiež ideálne ako originálny pokrm pre návštevu. Ak máte radi cheesecake a muffiny, určite by ste mali skúsiť túto kombináciu a užiť si chuť týchto dvoch obľúbených dezertov v jednom.

Ingrediencie

Korpus

  • 170 g maslových sušienok 
  • 60 g zmäknutého masla 
  • Štipku soli 

Cheesecake náplň

  • 450 g krémového syra 
  • 2 vajcia 
  • 120 ml kyslej smotany 
  • 100 g kryštálového cukru 
  • 1 ČL vanilkový extrakt 
  • Štipka soli 

Na ozdobu

Čerstvé ovocie ( jahody, maliny, čučoriedky) 

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 165 °C a dve formy na muffiny ( 2 x12 ks) vymažeme maslom. (Môžeme použiť aj košíčky)  
  2. Do mixéra vložíme maslové sušienky, soľ,  maslo a rozmixujeme. Vzniknutú zmes pripomínajúcu mokrý piesok povtláčame do jednotlivých foriem.  
  3. V mise vyšľaháme smotanový syr, kým nebude jemný a nadýchaný. Postupne po jednom zašľaháme vajcia a pridáme kyslú smotanu, cukor, vanilku a soľ. Šľaháme, kým sa zmes nespojí. Vzniknutú cheesecake náplň rozdelíme do pripravených foriem so sušienkovým korpusom. 
  4. Pečieme, kým sa stred jemne nechveje (cca 20 – 25 minút). Po dopečení vyberieme z rúry a necháme chladnúť vo formách, potom ich vyberieme a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.  
  5. Vychladnuté cheesecake muffiny ozdobíme čerstvým ovocím a podávame.
Ďalšie inšpirácie