Hľadáte pravý sviatočný koláčik? Vyskúšajte náš recept na čokoládové sušienky crinkles, ktoré sú naozaj úžasné. Vyrobené z kakaového prášku a poprášené práškovým cukrom sú dokonalou sladkou pochúťkou.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na čokoládové crinkles
- 100 g holandského kakaa
- 300 g kryštálového cukru
- 125 ml rastlinného oleja
- 4 veľké vajcia
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 240 g hladkej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- Štipka soli
- 115 g práškového cukru
Postup prípravy čokoládových crinkles
- Rúru si predhrejeme na 180 °C a dva plechy si vyložíme papierom na pečenie.
- V miske si vyšľaháme kakao, biely cukor a rastlinný olej, kým sa nespoja do lesklého, krupičkovitého, čierneho cesta. Postupne pridávame po jednom vajíčka a každé poriadne zašľaháme. Nakoniec pridáme vanilku a premiešame.
- Do druhej misky si dáme múku, prášok do pečiva, soľ a premiešame. Suché ingrediencie postupne prisypávame do cesta a zašľahávame. Hotové cesto prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc.
- Do taniera alebo širšej misky si dáme práškový cukor. Lyžičkou odoberáme z vychladnutého cesta a vytvarujeme guličky s veľkosťou asi 2,5 cm. Guličky dôkladne vyvaľkáme v práškovom cukre a ukladáme ich na pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 3 cm od seba. Takto spotrebujeme všetko cesto.
- Pečieme 10 až 13 minút. Po dopečení necháme na plechu 5 minúť chladnúť, potom vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.