Preskočiť na obsah

Výborné čokoládové crinkles, chutný recept

Výborné čokoládové crinkles - zdravý recept

Hľadáte pravý sviatočný koláčik? Vyskúšajte náš recept na čokoládové sušienky crinkles, ktoré sú naozaj úžasné. Vyrobené z kakaového prášku a poprášené práškovým cukrom sú dokonalou sladkou pochúťkou.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na čokoládové crinkles

  • 100 g holandského kakaa 
  • 300 g kryštálového cukru 
  • 125 ml rastlinného oleja 
  • 4 veľké vajcia 
  • 2 ČL vanilkového extraktu 
  • 240 g hladkej múky 
  • 2 ČL prášku do pečiva 
  • Štipka soli 
  • 115 g práškového cukru 

Postup prípravy čokoládových crinkles

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a dva plechy si vyložíme papierom na pečenie. 
  2. V miske si vyšľaháme kakao, biely cukor a rastlinný olej, kým sa nespoja do lesklého, krupičkovitého, čierneho cesta. Postupne pridávame po jednom vajíčka a každé poriadne zašľaháme. Nakoniec pridáme vanilku a premiešame. 
  3. Do druhej misky si dáme múku, prášok do pečiva, soľ a premiešame. Suché ingrediencie postupne prisypávame do cesta a zašľahávame. Hotové cesto prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc.  
  4. Do taniera alebo širšej misky si dáme práškový cukor. Lyžičkou odoberáme z vychladnutého cesta a vytvarujeme guličky s veľkosťou asi 2,5 cm. Guličky dôkladne vyvaľkáme v práškovom cukre a ukladáme ich na pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 3 cm od seba. Takto spotrebujeme všetko cesto.  
  5. Pečieme 10 až 13 minút. Po dopečení necháme na plechu 5 minúť chladnúť, potom vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.  
REKLAMA
7x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *