Preskočiť na obsah

Čokoládové Truffles

Ochutnajte tento výborný dezert, ktorý sa bude rozplývať na jazyku. Truffles sa vďaka tomuto receptu dajú pripraviť veľmi rýchlo a jednoducho a ponúkajú nekonečnú možnosť chutí.

Ingrediencie

  • 225 g horkej čokolády 
  • 120 ml smotany na šľahanie alebo kokosového mlieka 
  • ¼ ČL vanilkového extraktu 
  • Kakao na obaľovanie 

Postup

  1. Smotanu zohrejeme, aby bola horúca ( nesmie vrieť). Do sklenej misky nalámeme na malé kúsočky čokoládu a zalejeme ju smotanou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.  
  2. Misu odložíme na 2 hodiny do chladničky, aby zmes stuhla. Po vybratí z chladničky a pomocou lyžičky odoberieme po kúskoch čokoládovú hmotu a tvarujeme guľôčku. Nakoniec ju obalíme v kakaovom prášku.   

Truffles môžete vyrobiť s rozličnými príchuťami:

  • Mätové – do rozpustenej čokolády pridáme mätový extrakt. 
  • Oreo – namiesto kakaového prášku obaľujeme guľôčky v rozdrobených oreo sušienkach 
  • Arašidové – do čokoládovej zmesi primiešame arašidové maslo 
  • Kokosové – guľôčky obaľujeme v strúhanom kokose 
  • Pistáciové – namiesto kakaového prášku obaľujeme guľôčky v drvených pistáciách 
  • Malinové – malinu obalíme v čokoládovej zmesi, do ktorej sme pridali trochu masla. Obaľujeme v lyofilizovaných malinách. 
Ďalšie inšpirácie