5/5 - (7x hodnotené)

Lahodná hubová pochúťka, ktorá poteší každú návštevu alebo raňajkového maškrtníka.

Ingrediencie

  • Chlieb 
  • 3 PL olivového oleja 
  • 500 g húb 
  • 1 PL masla 
  • 1 Šalotka 
  • 1 strúčik cesnaku 
  • 2 PL vody 
  • Strúhaný syr ( napr. ementál alebo gouda) 
  • Tymián 
  • Soľ 
  • Čierne mleté korenie 
  • petržlenová vňať 

Postup prípravy

  1. Predhrejeme si rúru na 200 °C. Krajce chleba si prekrojíme na polovicu ( môžeme použiť aj bagety) a rozložíme ich na plech. Každý krajec poriadne pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť dozlatista. 
  2. Na panvici si rozohrejeme maslo s trochou olivového oleja. Huby si nakrájame na tenké plátky a pridáme ich na panvicu. Necháme ich restovať asi 2 minúty a potom za občasného miešania restujeme ďalších 10 minút, kým huby nezhnednú.  
  3. K hubovej zmesi pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, prelisovaný cesnak a nasekaný tymian. Teplotu znížime a restujeme asi 5 minút. Pridáme vodu a poriadne premiešame všetky kúsky z dna panvice a dusíme ešte 3 minúty. Osolíme, okoreníme a odstavíme z ohňa.  
  4. Hubovú zmes nanesieme na každý chlieb v hrubej vrstve a posypeme syrom. Vložíme do rúry a pečieme asi 2 minúty alebo pokiaľ sa syr úplne nerozpustí.  
  5. Servírujeme teplé, posypané petržlenovou vňaťou.