Preskočiť na obsah

Cuketovo bazalková polievka, vegánsky recept

Cuketovo bazalková polievka - vegánsky recept

Chutná a zdravá cuketovo bazalková polievka. Vyskúšajte tento jednoduchý vegánsky recept.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na cuketovo bazalkovú polievku

  • 1 cibuľa 
  • 2 PL olivového oleja 
  • 4 strúčiky cesnaku 
  • 3 cukety 
  • 2 hrnčeky zeleninového vývaru 
  • ¾ ČL soli 
  • mletá červená paprika  
  • ½ ČL bieleho octu 
  • 1hrnček čerstvých lístkov bazalky

Postup prípravy cuketovo bazalkovej polievky

  1. V hrnci si rozohrejeme olivový olej na stredne vysokú teplotu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Potom pridáme nasekaný cesnak a restujeme, pokiaľ sa z cesnaku nezačne uvoľňovať vôňa. Nakoniec pridáme nakrájanú cuketu, vývar, soľ a korenie. Privedieme do varu, znížime teplotu a varíme prikryté na strednej teplote cca 15 minút. V polovici varenia premiešame.  
  2. Ak je cuketa mäkká, rozmixujeme ju ponorným mixérom, pričom pridávame lístky čerstvej bazalky. Keď máme polievku rozmixovanú so všetkou bazalkou dohladka, vmiešame ocot a podľa chuti dosolíme.  
  3. Podávame s lyžičkou bieleho jogurtu alebo kyslej smotany navrchu. 
REKLAMA
116x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *