Preskočiť na obsah

Ak ste fanúšikom chrumkavých slaných vajíčok, potom tento recept budete považovať za najdokonalejšie jedlo pod slnkom. Nemusíte nič obaľovať ani smažiť a toto vegetariánske jedlo dokážete pripraviť za menej ako hodinu.

Ingrediencie

  • 1 PL rastlinný olej 
  • 1 strúčik cesnaku 
  • 1 PL strúhaný zázvor 
  • 450 g mletého bravčového mäsa 
  • 1 PL sezamový olej 
  • 1/2 cibule 
  • 1 – 2 mrkvy 
  • 1/4 čínskej kapusty 
  • 4 PL sójová omáčka 
  • 1 PL sladká chilli omáčka 
  • soľ 
  • 1 cibuľa 
  • 1 pražené sezamové semienka 

Postup

  1. Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej. Pridáme cesnak, strúhaný zázvor a restujeme, kým nezačne cesnak rozvoniavať, asi 1 minútu.  
  2. Pridáme mleté mäso a restujeme za občasného miešania, kým mäso nezačne hnednúť, asi 8 až 10 minút. Mäso presunieme na jednu stranu panvice a prilejeme sezamový olej. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a kapustu. Premiešame, aby sa zelenina spojila s mäsom, pridáme sójovú omáčku a sladkú chilli omáčku. Dusíme, kým kapusta nezmäkne, 5 až 8 minút. Dochutíme soľou. 
  3. Zmes prenesieme do servírovacej misky a ozdobíme cibuľkou a sezamovými semienkami. 
Ďalšie inšpirácie