Lístkové cesto, ten tenký, vrstvený kulinársky zázrak, je v kuchyni skutočným všestranným hráčom. Jeho jedinečná struktúra, ktorá sa vytvára striedaním...
Read moreDetailsTento zoznam receptov na staré slovenské polievky predstavuje poklad slovenskej kulinárskej histórie. V čase, keď ešte neboli k dispozícii moderné...
Read moreDetailsSviatok svätého Mikuláša, oslavovaný každoročne v mnohých kultúrach, predstavuje čas radosti a očakávania najmä pre najmenších. Zvyk, ktorý traduje darovanie...
Read moreDetailsNarodeniny sú jedinečným okamihom v roku, kedy oslavujeme náš osobný míľnik a zdieľame ho s našimi blízkymi. Je to čas,...
Read moreDetailsV svete kulinárstva existuje množstvo ingrediencií, ktoré na prvý pohľad vyzerajú podobne, ale ich vplyv na výslednú chuť jedla je...
Read moreDetailsRyža je jedným z najstarších a najuniverzálnejších jedál, ktoré pozná ľudstvo. Už tisíce rokov slúži ako základný pilier výživy pre...
Read moreDetailsV modernom svete, kde každá minúta počíta, môže byť náročné venovať potrebný čas príprave obeda. To platí obzvlášť, keď sú...
Read moreDetailsV uponáhľanej ére, kde každá minúta nášho času je rozvrhnutá medzi pracovné povinnosti, rodinné záväzky a túžbu po osobnom čase,...
Read moreDetailsPečenie je umenie, ktoré nás sprevádza stáročiami a je neoddeliteľnou súčasťou mnohých kultúr a tradícií. Od nepamäti však predstavujú základný...
Read moreDetailsOmáčka – to je srdce mnohých kulinárskych majstrovstiev, ktoré si po stáročia vyberalo čestné miesto na našich tanieroch. Od jednoduchých...
Read moreDetailsTlakový hrniec, známy aj ako ,,papiňák'', bol vynájdený v 17. storočí francúzskym fyzikom Denisom Papinom. Toto zariadenie bolo navrhnuté tak,...
Read moreDetailsHurmikaki, známe tiež ako kaki alebo persimón, je sladké, šťavnaté ovocie pôvodom z Ázie. Je to plod stromu Diospyros, ktorý...
Read moreDetails