16x hodnotené

Chcete ochutnať najlepšie maslové koláčiky aké ste kedy jedli? Vyskúšajte tento originálny recept na francúzske madlenky a budete nadšený. Príprava týchto vianočných koláčikov je veľmi jednoduchá a nezaberie vám viac ako 30 minút.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 190 °C, formičky na madlenky si vymažeme maslom. 
  2. Maslo si necháme na miernom ohni rozpustiť. V mise si vyšľaháme vajcia, kryštálový a hnedý cukor, vanilkový extrakt a soľ. Postupne prisypávame múku a po každom nasypaní dôkladne premiešame.  
  3. Prilejeme rozpustené maslo a citrónovú kôru. Jemne premiešame. Polievkovou lyžicou alebo cukrárskym vreckom naplníme formičky a pečieme asi 10 minút, kým nebudú zvrchu zlatisté.  
  4. Po dopečení necháme vychladnúť na mriežke, vychladnuté madlenky môžeme posypať cukrom alebo namočiť do rozpustenej čokolády.