Reklama
Dezerty

Gaštanové linecké koláčiky – vianočný recept

Reklama

Vyskúšajte tieto úžasné linecké koláčiky, ktorých súčasťou je chutné gaštanové pyré.

Ingreciencie

  • 300 g hladkej múky
  • 130 g gaštanového pyré
  • 100 g práškového cukru
  • 70 g masla
  • 1 žĺtok
  • 1 PL tuzemský um

Náplň

Lekvár alebo džem, prípadne na náplň môžeme zmiešať gaštanové pyré, tuzemský um a čokoládu

Postup prípravy

  1. V mise si zmiešame múku a cukor. Potom pridáme na kocky nakrájané maslo, tuzemský um, gaštanové pyré, žĺtok a rukou vypracujeme hladké cesto.
  2. Cesto zbalíme do potravinovej fólie a odložíme minimálne na 1 hodinu do chladničky, ideálne cez noc. Rúru si predhrejeme na 175 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie.
  3. Reklama
  4. Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 0,5 cm. Vykrajujeme rôzne tvary pričom do polovice tvarov vykrojíme uprostred menšie tvary. Pečieme asi 10 minút a necháme úplne vychladnúť.
  5. Jednotlivé polovice lepíme k sebe džemom prípadne plnkou z gaštanového pyré, umu a trochou čokolády a dozdobíme podľa preferencií. Môžeme aj celé namočiť do čokolády.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023