Preskočiť na obsah

Gnocchi s kuracím mäsom a smotanou na panvici

    Gnocchi s kuracím mäsom a smotanou na panvici - jednoduchý recept

    Vyskúšajte tento skvelý recept na krémové kura s gnocchi, ktoré sa dá pripraviť na jednej panvici.

    Ingrediencie

    • 500 g vykostené kuracie prsia bez kože 
    • soľ 
    • mleté ​​čierne korenie 
    • 2 PL olivový olej 
    • 1 šalotka 
    • 100 g hnedé šampiňóny 
    • 2 strúčiky cesnaku 
    • 2 ČL čerstvého tymiánu 
    • 1 ČL sušené oregano 
    • 1 l kurací vývar 
    • 250 – 300 ml smotany na šľahanie 
    • Mletá červená paprika 
    • 1 bal gnocchi 
    • 170 g strúhaná mozzarella 
    • 50 g. čerstvo nastrúhaný parmezán 
    • 40 g baby špenát 

    Postup

    1. Kuracie mäso z oboch strán osolíme a okoreníme. Vo veľkej panvici na strednej teplote zohrejeme 1 lyžicu oleja. Pridáme kuracie mäso a restujeme dozlatista, cca 4 minúty na každej strane, potom mäso vyberieme z panvice. 
    2. Znížime teplotu a pridáme zvyšnú 1 polievkovú lyžicu oleja. Keď bude olej dostatočne rozohriaty, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a šampiňóny. Restujeme cca 5 minút a pridáme prelisovaný cesnak, tymian, oregano a restujeme ešte cca 1 minútu, kým nezačne cesnak rozvoniavať.   
    3. Nakoniec prilejeme vývar a pomaly prilievame smotanu na šľahanie. Privedieme do varu, osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku podľa chuti. Vmiešame gnocchi a vrátime späť kuracie mäso. Za občasného miešania necháme dusiť 8 až 10 minút, kým sa kuracie mäso neuvarí. .  
    4. Mäso opäť vyberieme z panvice, primiešame oba syry a miešame, kým sa neroztopia.  Nakoniec pridáme špenát, zamiešame, kým listy nezvädnú.  
    5. Mäso nakrájame na menšie kúsky a vrátime ho do panvice. Nakoniec dochutíme soľou a korním. 
    Ďalšie inšpirácie