Vyskúšajte tento skvelý recept na krémové kura s gnocchi, ktoré sa dá pripraviť na jednej panvici.
Ingrediencie
- 500 g vykostené kuracie prsia bez kože
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 PL olivový olej
- 1 šalotka
- 100 g hnedé šampiňóny
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ČL čerstvého tymiánu
- 1 ČL sušené oregano
- 1 l kurací vývar
- 250 – 300 ml smotany na šľahanie
- Mletá červená paprika
- 1 bal gnocchi
- 170 g strúhaná mozzarella
- 50 g. čerstvo nastrúhaný parmezán
- 40 g baby špenát
Postup
- Kuracie mäso z oboch strán osolíme a okoreníme. Vo veľkej panvici na strednej teplote zohrejeme 1 lyžicu oleja. Pridáme kuracie mäso a restujeme dozlatista, cca 4 minúty na každej strane, potom mäso vyberieme z panvice.
- Znížime teplotu a pridáme zvyšnú 1 polievkovú lyžicu oleja. Keď bude olej dostatočne rozohriaty, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a šampiňóny. Restujeme cca 5 minút a pridáme prelisovaný cesnak, tymian, oregano a restujeme ešte cca 1 minútu, kým nezačne cesnak rozvoniavať.
- Nakoniec prilejeme vývar a pomaly prilievame smotanu na šľahanie. Privedieme do varu, osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku podľa chuti. Vmiešame gnocchi a vrátime späť kuracie mäso. Za občasného miešania necháme dusiť 8 až 10 minút, kým sa kuracie mäso neuvarí. .
- Mäso opäť vyberieme z panvice, primiešame oba syry a miešame, kým sa neroztopia. Nakoniec pridáme špenát, zamiešame, kým listy nezvädnú.
- Mäso nakrájame na menšie kúsky a vrátime ho do panvice. Nakoniec dochutíme soľou a korním.