Cordon bleu je rezeň pôvodom z Francúzska. Jeho základom je kvalitné kuracie alebo teľacie mäso, šunka a syr s modrou plesňou, alebo syr typu Ementál, Gouda, Greyerzer, Appenzeller alebo Raclette, ktoré sa vložia do mäsa a ako celok obalia. Následne sa smaží tak ako viedenský rezeň.
Ingrediencie
- 5 kuracích pŕs
- 10 plátkov šunky s vysokým obsahom mäsa
- 10 plátkov syra cheddar
- soľ
- mleté čierne korenie
- ½ hrnčeka hladkej múky
- 2 vajcia
- Mlieko
- 1 hrnček strúhanky
- Olej na vyprážanie
Postup prípravy
- Kuracie prsia si umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a odblaníme. Potom každé nakrojíme na polovicu a cez potravinovú fóliu naklepeme, aby vznikol tenký plát mäsa.
- Každé mäso osolíme, okoreníme a dáme dva plátky šunky a dva plátky syra. Mäso preložíme na polovicu a zaistíme špáradlami. Predtým môžeme kraje jemne naklepať, aby sa spojili a potom zaistíme špáradlami.
- Každú kapsu mäsa obalíme v hladkej múke, potom v rozšľahaných osolených vajciach s trochou mlieka a v strúhanke.
- Smažíme v rozhorúčenom oleji tak, aby bolo celé mäso pekne ponorené v oleji. Keď je mäso hotové, vyberieme ho na kuchynskú utierku, aby nasala prebytočný olej.
- Mäso rozrežeme šikmo a podávame s hranolkami alebo ryžou a plátkom citróna.
Ďalšie recepty
Babičkine bryndzové pirohy - najlepší recept
Vyprážaný kapor - vianočný recept
Thajské kuracie kari Panang - originálny recept
Kapor pečený na masle - vianočný recept
Zemiakový šalát bez majonézy - slovenský recept
Najlepšia vianočná kapustnica s hubami - pravý slovenský recept
Vyprážaný chrumkavý losos - overený recept
Maďarský hovädzí perkelt s haluškami- overený recept
Hovädzie alebo kuracie plnené mexické Tacos, kompletný recept a návod na prípravu
Čerešňovo čokoládová bábovka - rýchly recept