...

Cordon bleu je rezeň pôvodom z Francúzska. Jeho základom je kvalitné kuracie alebo teľacie mäso, šunka a syr s modrou plesňou, alebo syr typu Ementál, Gouda, Greyerzer, Appenzeller alebo Raclette, ktoré sa vložia do mäsa a ako celok obalia. Následne sa smaží tak ako viedenský rezeň.

Ingrediencie

  • 5 kuracích pŕs 
  • 10 plátkov šunky s vysokým obsahom mäsa 
  • 10 plátkov syra cheddar 
  • soľ 
  • mleté čierne korenie 
  • ½ hrnčeka hladkej múky 
  • 2 vajcia 
  • Mlieko 
  • 1 hrnček strúhanky 
  • Olej na vyprážanie

Postup prípravy

  1. Kuracie prsia si umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a odblaníme. Potom každé nakrojíme na polovicu a cez potravinovú fóliu naklepeme, aby vznikol tenký plát mäsa. 
  2. Každé mäso osolíme, okoreníme a dáme dva plátky šunky a dva plátky syra. Mäso preložíme na polovicu a zaistíme špáradlami. Predtým môžeme kraje jemne naklepať, aby sa spojili a potom zaistíme špáradlami. 
  3. Každú kapsu mäsa obalíme v hladkej múke, potom v rozšľahaných osolených vajciach s trochou mlieka a v strúhanke. 
  4. Smažíme v rozhorúčenom oleji tak, aby bolo celé mäso pekne ponorené v oleji. Keď je mäso hotové, vyberieme ho na kuchynskú utierku, aby nasala prebytočný olej. 
  5. Mäso rozrežeme šikmo a podávame s hranolkami alebo ryžou a plátkom citróna.