V tomto rýchlom recepte si ukážeme ako vyrobiť dresing z Gorgonzoly. Jednoduchý, extra krémový a plný chuti, ideálny do šalátov alebo ako dip.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na gorgonzola dresing
- 1/2 hrnčeka majonézy
- 1/4 hrnčeka kyslej smotany
- 1/2 hrnčeka rozdrobeného syra gorgonzola
- 1 strúčik cesnaku
- 1 malá šalotka
- 1 PL bieleho octu
- 2 PL nasekanej pažítky
- 1/4 ČL soli
- Paprika podľa chuti
Postup prípravy gorgonzola dresingu
- Do malej misky vložíme všetky ingrediencie a poriadne premiešame. Uchovávame v chlade až po dobu 7 dní.
- Môžeme pridať trochu chrenu, prípadne kvapku worchesterovej omáčky.