Preskočiť na obsah

Grécka cícerová polievka

Tento výdatný, jednoduchý a mimoriadne upokojujúci recept na grécku cícerovú polievku revithia je bezpochyby dokonalým jedlom na chladné zimné dni.

Ingrediencie

  • 500 g cíceru 
  • 1 veľká červená cibuľa 
  • 1/2 šálky olivového oleja 
  • 1 bobkový list 
  • 2 ČL sušeného oregana  
  • soľ  
  • čierne mleté ​​​​korenie 
  • šťava z 1-2 citrónov 
  • 2 PL múky 

Postup

  1. Cícer umyjeme a necháme ho cez noc namočený v studenej vode. Následne ho scedíme a poriadne prepláchneme veľkým množstvom vody. 
  2. Cícer vložíme do veľkej panvice alebo hrnčeka a zalejeme veľkým množstvom vody ( aspoň 4 cm nad cícerom). 
  3. Varíme cca 15 minút, počas varenia odstraňujeme drevenou vareškou penu z vrchu. Potom ho scedíme a vložíme späť do panvice.  
  4. Pridáme toľko teplej vody, aby bol cícer celý ponorený. Privedieme do varu a pridáme olivový olej, nakrájanú cibuľu, oregano a bobkové listy. Znížime teplotu a varíme prikryté asi 1 – 2 hodiny, pokiaľ cícer nezmäkne. V prípade potreby dolievame vodu. 
  5. Do mištičky dáme múku a citrónovú šťavu a postupne prilievame polievku. Šľaháme a zmes pridáme pomaly do polievky a okoreníme. Jemne miešame 2-3 minúty, kým polievka nezhustne. 
  6. Servírujeme s olivami a s chlebom. 
Ďalšie inšpirácie