Preskočiť na obsah

Grilovaná cuketa v oleji s balzamicom, jednoduchý recept

Grilovaná cuketa v oleji s balzamicom - jednoduchý recept

Grilovaná cuketa je veľmi chutná a zdravá. Môžete ju jesť samostatne alebo použiť ako prílohu k hlavnému jedlu. Vďaka tomuto receptu Vám príprava nezaberie viac ako 20 minút.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na grilovanú cuketu

  • 2 veľké cukety  
  • 2 PL olivového oleja 
  • 1 PL balzamikového octu 
  • ½ ČL kóšer soli  
  • ¼ ČL čierneho korenia 
  • ½ ČL cesnakového prášku 

Postup prípravy grilovanej cukety

  1. Odrežeme okraje cukety a pokrájame ju priečne na kolieska hrubé cca 0,5 cm. V malej miske vymiešame olivový olej, balzamikový ocot, soľ, čierne korenie a cesnakový prášok. Touto zmesou potrieme kolieska cukety z oboch strán  a grilujeme na grilovacej panvici na strednej teplote cca 3- 4 minúty z každej strany.  
  2. Opečené plátky cukety potrieme zvyšnou marinádou a podávame s dipom alebo ako prílohu ku grilovanej rybe.  
REKLAMA
112x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *