Grilovaná cuketa je veľmi chutná a zdravá. Môžete ju jesť samostatne alebo použiť ako prílohu k hlavnému jedlu. Vďaka tomuto receptu Vám príprava nezaberie viac ako 20 minút.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na grilovanú cuketu
- 2 veľké cukety
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL balzamikového octu
- ½ ČL kóšer soli
- ¼ ČL čierneho korenia
- ½ ČL cesnakového prášku
Postup prípravy grilovanej cukety
- Odrežeme okraje cukety a pokrájame ju priečne na kolieska hrubé cca 0,5 cm. V malej miske vymiešame olivový olej, balzamikový ocot, soľ, čierne korenie a cesnakový prášok. Touto zmesou potrieme kolieska cukety z oboch strán a grilujeme na grilovacej panvici na strednej teplote cca 3- 4 minúty z každej strany.
- Opečené plátky cukety potrieme zvyšnou marinádou a podávame s dipom alebo ako prílohu ku grilovanej rybe.