Preskočiť na obsah

Grilovaná cuketa je veľmi chutná a zdravá. Môžete ju jesť samostatne alebo použiť ako prílohu k hlavnému jedlu. Vďaka tomuto receptu Vám príprava nezaberie viac ako 20 minút.

Ingrediencie

  • 2 veľké cukety  
  • 2 PL olivového oleja 
  • 1 PL balzamikového octu 
  • ½ ČL kóšer soli  
  • ¼ ČL čierneho korenia 
  • ½ ČL cesnakového prášku 

Postup

  1. Odrežeme okraje cukety a pokrájame ju priečne na kolieska hrubé cca 0,5 cm. V malej miske vymiešame olivový olej, balzamikový ocot, soľ, čierne korenie a cesnakový prášok. Touto zmesou potrieme kolieska cukety z oboch strán  a grilujeme na grilovacej panvici na strednej teplote cca 3- 4 minúty z každej strany.  
  2. Opečené plátky cukety potrieme zvyšnou marinádou a podávame s dipom alebo ako prílohu ku grilovanej rybe.  
Ďalšie inšpirácie