Grilovaný marinovaný králik je ďalším skvelým receptom na prípravu hlavného jedla. Tentoraz budeme namiesto vyprážaného králika pripravovať grilovaného. Marinovanie mäsa pred grilovaním má za úlohu dodať mäsu chuť a príjemnú arómu.
Grilovaný marinovaný králik je skvelou voľbou pre tých, ktorí sa radi pochutnajú na grilovanom mäse. Chuť a aróma cmarovej marinády v kombinácii s grilovaním vytvoria jedinečnú chuťovú kombináciu, ktorá určite poteší každého gurmána.
Ingrediencie
- 1 kg králik
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- olivový alebo rastlinný olej
- 1 citrón
- 1 ČL medu
- Plátky slaniny
- 1 hrsť čerstvého tymiánu a rozmarínu
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- maslo
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200ºC. Kúsky králika vložíme do misy. Pridáme nadrobno nasekaný tymian, rozmarín a prelisovaný cesnak. Primiešame 8 PL oleja, šťavu a kôru z citróna a med. Poriadne premiešame a odložíme bokom.
- Na pekáč vymastený maslom uložíme namarinované kúsky králika, osolíme a okoreníme ich. Medzi ne poprekladáme slaninu, prikryjeme alobalom a pečieme 20 – 35 minút, pričom počas pečenia ich niekoľkokrát obrátime a polejeme marinádou.
- Podávame s pečenými zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom.