Preskočiť na obsah

Strašidelné halloweenske sušienky, rýchly recept

Strašidelné halloweenske sušienky - rýchly recept

Poznáte najlepší spôsob, ako sa nikdy nebáť duchov? Premeňte ich na roztomilé halloweenske sušienky. Títo strašidelní duchovia budú hitom na každej halloweenskej párty a ich príprava je veľmi jednoduchá.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na halloweenske sušienky

Cesto

  • 380 g hladká múka
  • 1 ČL prášok do pečiva
  • Štipka soli
  • 240 g zmäknutého masla
  • 100 g kryštálový cukor
  • 1 veľké vajce
  • 1 PL mlieko
  • 1 ČL vanilkový extrakt

Poleva

  • 350 g práškového cukru
  • 80 g kukuričný sirup alebo med
  • 60 ml mlieka
  • 1/ČL. mandľový (alebo vanilkový) extrakt
  • Čierne potravinárske farbivo

Postup prípravy halloweenskych sušienok

  1. Do väčšej misy si dáme múku, prášok do pečiva a soľ. Poriadne premiešame. V ďalšej veľkej miske si vyšľaháme maslo s cukrom do krémova. Pridáme vajce, mlieko a vanilku a vyšľaháme. Nakoniec postupne prisypávame suché ingrediencie a poriadne zašľahávame, kým sa cesto nespojí.  Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na dve hodiny, ideálne však cez noc.  
  2. Predhrejeme si rúru na 180 °C a dva plechy si vystelieme papierom na pečenie. Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto na 4-5 mm a pomocou vykrajovačky vykrojíme duchov. Takto spracujeme všetko cesto, pričom vykrojených duchov ukladáme na plechy. Keď sa nám minie všetko cesto, plechy dáme do mrazničky na 10 minút. 
  3. Sušienky pečieme 8 – 10 minút, necháme úplne vychladnúť. V miske si zmiešame práškový cukor, kukuričný sirup, mlieko a mandľový extrakt. Asi 1/4 polevy dáme do malej misky a zafarbíme na čierno čiernym potravinárskym farbivom. Približne polovicu polevy dáme do cukrárskeho vrecka s maličkým špicom a každého ducha orámujeme polevou.  
  4. Zostávajúcu bielu polevu zriedime mliekom, kým sa poleva ľahko neroztečie na sušienky. ( nesmie byť veľmi riedka). Sušienky necháme zaschnúť, kým poleva úplne nestuhne ( asi 15 minút). Čiernu polevu dáme do vrecúška s malým okrúhlym hrotom a na duchov nakreslíme očká a ústa. 
REKLAMA
26x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *